српски / english

Уређење споменика Бранку Радичевићу

17.09.2011.

У организацији Покрета горана Града Новог Сада , Ерсте банке, Општине Сремски Карловци, Туристичке организације општине Сремски Карловци и ЈП ''Национални парк Фушка гора'' као домаћина уређен је споменик песнику Бранку Радичевићу и постављене су едукативне табле дуж Бранкове стазе на Стражилову.

Овај пројекат започет је у 2010. години на иницијативу проф. Миодрага Радуловачког из Чикага који је обезбедио средства за реконструкцију споменика, а у суботу 17.09.2011.год. су уз помоћ око100 волонтера ЕРСТЕ банке и Покрета горана, радници ЈП ''Национални парк Фрушка гора'' опремили прилазну стазу и локалитет око споменика пригодним едукативним таблама са Бранковим песмама и фотографијама дрвећа карактеристичних за Фрушку гору.

Пројекат је финансиран из средстава Фонда за заштиту животне средине и Покрајинског секретаријата за архитектуру, урбанизам и заштиту животне средине.

Ова акција потврдила је оправданост досадашњих активности на успостављању тешње сарадње ЈП ''Национални парк Фрушка гора'' са локалном самоуправом Сремских Карловаца јер је уређење Стражилова заједнички интерес и потреба. Након уређења стазе договорен је наставак активности на опремању овог локалитета мобилијаром у складу са капацитетом простора како би се сачувале природне вредности, спречиле активности које нарушавају унутрашњи ред у Националном парку и омогућио угодан боравак излетника на овом локалитету.

 

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

Informator o radu

 

Javne nabavke

 

 

   
 

Архива вести