српски / english

Првомајски позив

27.04.2012.

Драги љубитељи природе,

Позивамо вас да првомајске празнике проведете са породицом и пријатељима на Фрушкој гори,
традиционално најомиљенијем излетишту у Србији, у време када је она најлепша, зелена и цветна.

Придружите нам се и на 35. Фрушкогорском планинарском маратону, 28 и 29. Априла и обиђите најлепше стазе заљубљеника природе.

Биће то прилика да се још једном упознате са изузетним природним и културно историјским вредностима панонске лепотице и првог националног парка у Србији.

Радници Јавног предузећа „Национални парк Фрушка гора“ уредили су преко 20 излетишта, трасу
гребенског пута од Банстола, преко Иришког венца, Змајевца, Бранковца, Летенке, Рохаљ база до Визића. Уређени си у генерално очишћени Чортановачка шума, Стражилово, Беочинске ливаде, језера Сот, Брује и Мохарач, Липовачу и други омиљени излетнички локалитети. Постављено је неколико стотина нових комплета клупа и столова за боравак у природи, ложишта за ватру, уређене су стазе и слободне травнате површине, поставиће се контејнери за отпад и мобилни тоалети.

Све смо учинили да вам боравак на Фрушкој гори буде пријатан и безбедан.

У складу са Уредбом Владе Републике Србије и Одлуком о накнадама наплаћиваће се обједињена накнада за коришћење заштићеног природног подручја у износу од 150,00 динара по возилу, за улазак, паркинг и ложиште за ватру. Излетници и љубитељи природе који на Фрушку гору дођу без возила неће плаћати никакву накнаду.

Радници Јавног предузећа и активисти невладиних организација посетиоцима ће делити обавештења и упутства о боравку у природи и биоразградиве кесе за прикупљање отпада. Кесе одложите у контејнере или уз пут, како би их наши радници покупили и однели на депоније.

Молимо вас да се током боравка у природи придржавате правила и писаних упутстава, паркирате возила на обележеним местима, користите искључиво уређена ложишта и припремљена дрва или ваш угаљ, а да отпад одлажете у кесе и контејнере.

Надзорници Националног парка у сарадњи са полицијом, ватрогасцима, комуналцима и другим службама учиниће све да вам боравак на Фрушкој гори буде безбедан и угодан.

Оставите место вашег боравка у природи онаквим каквим би жели да га селедећи пут са вашом децом и пријатељима затекнете.

Желимо вам добро расположење и уживање на Фрушкој гори.

Чувајмо нашу Фрушку гору

Ваш Национални парк

 

 

 

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

Informator o radu

 

Javne nabavke

 

 

   
 

Архива вести