српски / english

Едукативне табле на Тестери

24.02.2012.

Покрет горана Новог Сада је у сарадњи са ЈП „Национални парк Фрушка гора“ поставио четири едукативне табле у кругу дечијег одмаралишта Тестера на Фрушкој гори намењене деци предшколског и основношколског узраста. Табле говоре о биљном и животињском свету а постављене су са циљем популаризације и боље информисаности најмлађих о природним вредностима Националног парка Фрушка гора, као и едукације о значају њене одрживости.

Табле су величине 170х100 цм и смештене су у типске дрвене рамове какви се користе на подручју читавог Националног парка. Садрже илустрације тачног положаја Тестере на мапи Фрушке горе, илустрацију организама који живе на ливадама, у шумама и у језерима Фрушке горе. Цртеже је осмислио мр Драгиша Савић из Националног парка Фрушка гора, а илустровао Маринко Лебовић.

 

Израда табли је део пројекта који је током 2011. године подржала и суфинансирала организација STIDIT, уз финансијску помоћ Холандског министарства спољних послова, кроз Програм друштвене трансормације „MATRA“. Осим постављања табли, овим пројектом је подржан и 13. Горански еко-камп "Тестера 2011" на Фрушкој гори у објекту Тестера. Поред деце из 31 новосадске основне школе, у оквиру овог пројекта кампу се придружило и 25 деце из пет општина у близини Фрушке горе – из Беочина, Бачке Паланке, Сремских Карловаца, Инђије и Сремски Митровице. Током седмодневног кампа, деца су на занимљив и креативан начин стицала знања о основним природним вредностима Националног парка Фрушка Гора кроз теренски рад, учешће у креативним еколошким радионицама, дружење и рекреацију.

 

 

 

 

 

 

 

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

Informator o radu

 

Javne nabavke

 

 

   
 

Архива вести