српски / english

Европски дан паркова

29.05.2012.

ОТВОРЕНА 8. МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „ЦАРСТВО ГЉИВА”

У Покрајинском заводу за заштиту природе у четвртак 24.5.2012. године је отворена 8. Међународна изложба фотографија под називом Fungi Kingdom / Царство гљива. Изложба је организована поводом обележавања 24. маја - Европског дана паркова.

Пред препуном салом, пре отварања изложбе, скупу су се обратили: Добривоје Антонић, директор НП Фрушка гора и мр Драгиша Савић, организатор изложбе, а професор Бранислав Узелац, аутор књиге Гљиве Србије и западног Балкана је одржао краће предавање на тему „Гљиве Паноније“.

Изложба ће бити отворена до 6.јуна 2012. године.

На овој изложби учествовало је укупно 94 аутора из 23 земаља са укупно преко 500 фотографија. Од свих приспелих радова одабрано је 45 које су одштампане и урамљене за излагање. Урађен је и пригодан каталог са одабраним фотографијама као и цд презентација на којој се налазе све фотографије. Уједно на истом цд-у налазе се и презентације свих предходних изложби.

Кратка виртуелна презентација на којој је сваки аутор представљен са по једном фотографијом може се видети на http://www.naturefg.com/pages/h-exhibition/fungikingdom/fungi-home.html


Све наше изложбе, па тако и ова, након Новог Сада слободне су за (бесплатно) преузимање. Уколико нисте из Новог Сада а желите да изложба буде и у вашем граду пронађите одговарајући простор и јавите нам, за све остале детаље лако ћемо се договорити. За сада је сигурно резервисана за крај августа у Зрењанину, сви остали термини су слободни.

 

 

 

 

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

Informator o radu

 

Javne nabavke

 

 

   
 

Архива вести