српски / english

Еколошка радионица "NatuReconnection"

16.09.2013.

У суботу 07.09.2013. године одржана је прва еколошка лајф коучинг радиноница „NatuReconnection“ у организацији е-магазина Екологија и Hoc Loco центра у прелепом амбијенту еко кампа Фрушка гора , са гостима из локалног удружења „Активна Фрушка“. Овај пројекат је имао за циљ поновно успостављање равнотеже човека са природом, на један нов и креативан начинборавком и дружењем у природи кроз лајф коучинг тренинг.

Жељко Станковић, уредник е-магазина Екологија, је отворио радионицу предавањем о значају еколошке свести код данашњег човека и указао на њену недовољност уколико иза ње не стоји и деловање. Говорио је о проблемима отуђења, претераном конзумеризму у потрошачкој култури, изгубљеним везама човека и природе као и благотворном утицају природе на нас. “Један од начина подизања еколошке свести је и одржавање оваквих радионица. Бољим упознавањем себе, ширимо и свест о значају природног окружења. Усвајањем трајних ставова у личном систему вредности, стичемо способност да се укључимо у активности које одржавају или реструктуирају природну средину”, истакао је Станковић.

Након тога је Ђоша Златановић из Hoc Loco центра одржао лифе цоацхинг радионицу која је код учесника подстакла боље упознавање личних потенцијала и вредности, ослобађање од емотивних баласта и нагомиланих садржаја створених услед наметнутог и убрзаног начина живота, као и вежбање једноставне, отворене и јасне комуникације са другим човеком и природним окружењем.

Учесници радионице су били веома активни и свесни везе коју граде човек и природа. У току самог рада добили смо коментар од једне учеснице, “Осећам се одлично овде и сада, потпуно у складу са самом собом”.

NatuReconnection за крај септембра планира одржавање још једне радионице о утицају средине на психофизичко здравље човека, стресогеним факторима којима смо изложени и исправном начину да сачувамо своје здравље.

 

 

 

 

 

 

 

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

Informator o radu

 

Javne nabavke

 

 

   
 

Архива вести