српски / english

Првомајски уранак

30.04.2013.

ФРУШКА ГОРА ЈЕ СПРЕМНА ЗА ПРВОМАЈСКЕ ПРАЗНИКЕ

Фрушка гора је једно од најомиљенијих излетишта у нашој земљи. Највећи број посетилаца се традиоцинално очекује за време првомајских празника. Ове године, због дужине трајања празника, очекује се долазак преко 300.000 излетника.

Припреме за излетничку сезону отпочеле су чим је снег напустио пределе Фрушке горе, уређењем свих излетничких локалитета, у сакупљању смећа, кошењу траве, уређењу ложишта, обнављању оштећених и дотрајалих и поставци нових столова, клупа и дечијих игралишта, постављању путоказа као и осталим активностима на пословима заштите и очувања природе.

До сада су одржане две радне акције чишћења и спремања Фрушке горе 13. и 29. априла ове године, на локалитетима: Чортановачка шума, Стражилово, сва проширења уз трасу Партизанског пута, око Информативног центра на Иришком венцу, Змајевца, Беочинских ливада, Хладне воде, Андревља, Летенке, Поповог чота, око Гргуревачке пећине, Мали и Велики цигански логор, Рохаљ база, Јанока, Липоваче, Бања, Шест борова, језера Сот, Брује и Мохарач. Уређено је преко 50 излетничких локалитета.

У сарадњи са надлежним полицијским станицама свих општина са подручја Фрушке горе, предузете су све потребне активности у обезбеђивању услова максималне безбедности наших посетилаца и несметаног одвијања саобраћаја.

Апелујемо на све наше посетиоце да и сами поведу рачуна о својој безбедности, а посебно о безбедности деце, да се понашају у складу са Правилником о унутрашњем реду ЈП „Националног парка Фрушка гора“, као и основним правилима боравка у природи.

Обезбеђене су вреће за прикупљање смећа и контејнери за њихово одлагање. Ватра може да се ложи само на за то означеним местима, а користе се дрва која је Национални парк припремио и која ће се налазити поред огњишта. Од изузетне важности је напомена да се ВАТРА НАКОН УПОТРЕБЕ МОРА ОБАВЕЗНО УГАСИТИ.

Није дозвољен улазак нити било каква активност у подручјима ПРВОГ СТЕПЕНА ЗАШТИТЕ која су посебно обележена.

Овлашћени радници ЈП „Национални парк Фрушка гора“, почев од првомајских празника, ће наплаћивати обједињену наплату за улазак у заштићено подручје, ложење ватре и паркирање возила у износу од 150 динара, по возилу за целодневну посету Националном парку. Према Уредби Владе Републике Србије била је могућа појединачна наплата за сваку наведену активност од 120,00 динара.

Ове године са пробним радом почеће и први Еко камп у Србији на Стражилову са промотивним ценама и попустом од 40%. За коришћење Еко кампа заинтересовани посетиоци могу се обратити Туристичкој организацији Сремских Карловаца.

Очекујемо да сви посетиоци, као и до сада, чувају природу Фрушке горе јер је она

заједничко национално благо, а да сваки коришћени простор оставе онакав какав би желели да следећи пут затекну.

ВАШ НАЦИОНАЛНИ ПАРК ФРУШКА ГОРА

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

Informator o radu

 

Javne nabavke

 

 

   
 

Архива вести