српски / english

Одрживи развој туризма

01.10.2013.

„ОДРЖИВИ РАЗВОЈ ТУРИЗМА ДУНАВСКОГ РЕГИОНА ФРУШКЕ ГОРЕ“

Поводом почетка реализације пројекта „ОДРЖИВИ РАЗВОЈ ТУРИЗМА ДУНАВСКОГ РЕГИОНА ФРУШКЕ ГОРЕ“, одржана је конференција за новинаре у Информативном центру Националног парка Фрушка гора, 30.09.2013. године са почетком у 12ч.

Пројекат реализује Кампинг асоцијација Србије (www.camping.rs) са партнеримаНационалним парком „Фрушка гора“ (www.npfruskagora.co.rs) и Туристичком организацијом Србије (www.srbija.travel). Након претходно одржаног иницијалног састанка пројектног тима, на конференцији за новинаре присутнима су се обратили:

- Владимир Ђумић – председник Кампинг асоцијације Србије,

- Милош Миловановић – помоћник директора Туристичке организације Србије,

- Горан Матић – руководилац службе планирања заштите и развоја Националног парка Фрушка гора.

Они су представили предстојеће активности у оквиру пројекта, од којих је посебноинтересанта адаптација лугарнице у Ресурсни центар за рурални туризам чији се почетак очекује већ током следећег месеца. Поред тога, у плану је одржавање два тренинг семинара за јачање капацитета представника туристичке понуде на коме ће учешће узети носиоци туристичке понуде из дунавског региона Фрушке горе (куће за одмор, винарије, ресторани и сл.). Пројектом је предвиђена и студијска посета у Хрватску, као и веома важне активности креирања два туристичка производа која ће на атрактиван начин представити овај регион. Креирани туристички производи ће бити промовисани на сајмовима туризма широм Европе крајем 2014. и почетком 2015. године, након чега са нестрпљењем очекујемо већи број туриста.

На конференцији за новинаре, Горан Матић је истакао значај активности овог пројекта у обогаћивању и оснаживању туристичке понуде ради веће социо-економске развијености дунавског региона Фрушке горе, а осврнуо се и на награду Туристички цвет коју је ЈП Национални парк Фрушка гора недавно добио за допринос унапређењу туризма и подизању квалитета туристичких услуга која иде у прилог валоризацији активности у наредних годину и по дана колико овај пројекат траје.

Пројекат је подржан од стране Аустријске развојне агенције и Европске комисије, уоквиру програма ИПА 2011 Социо-економски развој дунавског региона у Србији.

 

 

 

 

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

Informator o radu

 

Javne nabavke

 

 

   
 

Архива вести