српски / english

Европски дан паркова

11.03.2014.

X Међународна изложба фотографија
“Заштићена планета”

Позив за учешће:

Национални парк Фрушка гора у склопу обележавања Европског дана паркова (24.05.2014.) организује међународну изложбу фотографија на тему Заштићених природних подручја Света.

До сада су наше изложбе презентовале одређена жива бића а овај пут смо одлучили да тема буду пејсажи и шуме у заштићеним подручјима широм света. Молимо вас да не шаљете радове на којима се виде људи и изграђени објекти, већ само чиста природа.

Рок за слање радова је 1. мај. 2014.год.

Сваки учесник може да пошаље највише 10 дигиталних фотографија путем електронске поште на dragita@gmail.com

Молимо Вас да напишете своје личне податке, као што су име и презиме, поштанска адреса и адреса вебсајта ако га имате. Такође за сваку фотографију и назив заштићеног подручја.

Ове године изложба ће бити постављена неколико дана раније, односно 17. маја у склопу манифестације “Ноћ музеја” у Новом Саду, а затим и у другим градовима у Србији. На отварању изложбе биће одржано и предавање са амбицијом да се скрене пажња на различите еколошке проблеме и да се популарише заштита природе.

Имајте на уму да ово није такмичење и да неће бити победника. Фотографије не морају бити уметничке али трудите се да будете креативни и пошаљите ваше најатрактивније радове. Сваки фотограф ће добити каталог и биће представљен на веб презентацији изложбе.

Девет претходних изложби "Чудесни свет вилинских коњица", "Кроз паукову мрежу", "Лептири", "Орхидеје", "Водоземци и гмизавци", "Тврдокрилци", "Птице грабљивице", “Царство гљива” и “Сисари” биле су веома успешне. Кратке презентације ових изложби можете видети на страници хттп://www.naturefg.com/pages/exhibitions.htm

Надамо се да ће те се одазвати овом позиву и молимо Вас да проследите ово писмо свим својим пријатељима и колегама за које мислите да ће бити заинтересовани да учествују.

С поштовањем,

Драгиша Савић
Натионални Парк Фрушка гора
Змајев трг 1, 21208 Сремска Каменица, Србија

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

Informator o radu

 

Javne nabavke

 

 

   
 

Архива вести