српски / english

Парковијада

25.06.2015.

У Бањи Јунаковић су, од 25. до 28. јуна 2015., одржани 16. сусрети националних парковаи завода за заштиту природе Републике Србије и Републике Српске. На отварању ПАРКОВИЈАДЕ говорили су: др Билјана Пањковић, директорица Покрајинског завода за заштиту природе, др Живорад Смиљанић, председник Општине Апатин, Слободан Ердељан – помоћник министра Министарства пољопривреде и заштите животне средине и др Слободан Пузовић, секретар покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине.

Покрајински завод за заштиту природе је био домаћин ове ПАРКОВИЈАДЕ. Запослени у области заштите природе, током три дана су разменили искуства и знања, као и вештине које окрепљују ментално и физичко здравље.

Заштита природе, као наша основна делатност, нија само посао већ је и мисија која нам је дата да очувамо нашу природну баштину, ради опстанка нас и наших потомака. Очување заштићених подручја, дивљих врста и природних станишта, односно, очување екосистемских функција доприносе здрављу људи. Сврха и циљ ових сусрета јесте размена знања, рекреативна и спортска надметања као и дружење које доприноси успешнијем стручном раду и бољем повезивању управљача националних паркова, стручних институција и органа државне управе чија је надлежност заштита природе.

На овогодишњој ПАРКОВИЈАДИ учешће су узеле следеће екипе:

  1. Национални парк „Фрушка гора“

  2. Национални парк „Копаоник“

  3. Национални парк „Тара“

  4. Национални парк „Ђердап“

  5. Национални парк „Козара“

  6. Завод за заштиту природе Србије

  7. Покрајински завод за заштиту природе

  8. Републички завод за заштиту културно – историјског и природног насљеђа Републике Српске

  9. Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине

  10. Специјални резерват природе „Засавица“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

Informator o radu

 

Javne nabavke

 

 

   
 

Архива вести