српски / english

Чишћење Фрушке горе

21.04.2015.

Поводом обележавања Светског дана планете Земље, ЈП ''Национални парк Фрушка гора'', у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Покрајинским заводом за заштиту природе, многобројним учесницима из различитих владиних и невладиних организација као и љубитељима Фрушке горе, спровешће у среду 22.априла 2015.године велику Акцију „Чишћење Фрушке горе 2015“.

Већ традиционално, пред првомајске празнике реализоваће се велико чишћење НП Фрушка гора и његове заштитне зоне путем сакупљања различитих врста отпада, његове сепарације и одговарајућег одлагања.

Тај дан ће бити прилика да многи грађани, предузећа и организације издвоје време и очисте неку од изабраних локација на Фрушкој гори, у једином Националном парку на подручју Војводине, а идеја је да се подигне свест грађана о значају правилног одлагања отпада како не би завршавао у природи.

У акцију ће се укључити локалне самоуправе са својим јавним комуналним предузећима и удружења грађана.

Приоритетне локације за чишћење су прилазни путеви насељима, обале Дунва и језера, паркови, излетишта, заштићене зоне и друге локације.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

Informator o radu

 

Javne nabavke

 

 

   
 

Архива вести