српски / english

Заштићена подручја за природу и људе

22.02.2016.

WWF је покренуо регионални пројекат „Заштићена подручја за природу и људе“ у којем учествује и ЈП „Национални парк Фрушка гора“ WWФ Адриа је започела пројекат под називом „Заштићена подручја за природу и људе“. Током следеће четири године WWF ће у региону Динарског лука радити са доносиоцима одлука на унапређењу заштите природе, аргументовано тражећи да се све вредности које доносе екосистеми укључе у развојне стратегије Србије, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Албаније и “Косова”. Као релевантан саговорник, WWF ће употребити социјалне и економске добробити заштићених подручја којима се добро управља, прикупити податке и информације потребне за одлучивање и подсетити доносиоце одлука на обавезе из документа „Велика победа за Динарски лук“, који су усвојили 2013. године.

„Пројекат има два главна циља, први је да управљаче заштићених подручја повеже са локалном заједницом ида се локална заједница укључи у процесе доношења одлука у заштићеним подручјима. Очекујемо да ће се кроз програм изградити јака подршка у локалним заједницама за утицај на доношење и спровођење закона и омогућити укључивање локалних искустава у националне политике. Такође, желимо да постигнемо да се у заштићеним подручјима, развије одржива туристичка понуда", изјавио је Леон Кебе, менаџер пројекта „Заштићена подручја за природу и људе".

 

Више информација о пријекту можете наћи на:

http://www.wwf.rs/?259992/WWF-pokrenuo-regionalni-projekat-Zasticena-podrucja-za-prirodu-i-ljude

Овај назив је без прејудицирања статуса и у складу је са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 и мишљењем Међународног суда правде о декларацији о независности Косова.

 

 

 

 

 

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

Informator o radu

 

Javne nabavke

 

 

   
 

Архива вести