српски / english

Дунавска клисура - српска обала

17. мај 2016.

Делегација ЈП Национални парка Фрушка гора учествовала је на отварању тематске изложбе под симболичним називом ”ДУНАВСКА КЛИСУРА-СРПСКА ОБАЛА» која је била одржана 5 маја 2016 године у историјском здању бастиона Марије Терезије ”Музеј Баната Темишвар” у Темишвару.

Циљ изложбе је била промоција природне, културне и туристичке баштине, односно туристичких потенцијала подручја Националног парка ”Ђердап” и општина Голубац, Кладово, Мајданпек и Неготин. Промоцију је подржала и Туристичка организација Србије, која је том приликом представила и своју годишњу тему ”ДУНАВ И ВОДЕНО БЛАГО СРБИЈЕ». Ова мултимедијална изложба је најављена и на билбордима у Темишвару а траје месец дана!

ЈП Национални парк ”Фрушка гора” учествује заједно са ЈП Национални парк ”Ђердап” од 2009 године на заједничком пројекту ”ДИВЕРЗИТЕТ ЕНТОМОФАУНЕ НП ЂЕРДАП-КОМПАРАТИВНА АНАЛИЗА СА ДИВЕРЗИТЕТОМ ЕНТОМОФАУНЕ НП ФРУШКА ГОРА-НАЦИОНАЛНИ ПАРКОВИ НА ДУНАВУ».

Овом приликом приказани су и резултати који су проистекли из овог пројекта и међупарковске сарадње. Амбиције су Националних паркова ”Фрушка гора” и ”Ђердап” да се ове пројектне активности прошире и на подручја под заштитом у Републици Румунији, зашта постоји и велико интересовање са Румунске стране.

Ово је била прилика и да се презентују и популаришу вредности ЈП НП ”Фрушка гора” у Републици Румунији у циљу заједничког аплицирања према Европским фондовима.

Делегацију ЈП Национални парк ”Фрушка гора” су сачињавали: вд дректор Радован Дурутовић, помоћник директора Ђорђе Грозданић и руководилац службе за планирање, заштиту и развој др Дејан Стојановић.

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

Informator o radu

 

Javne nabavke

 

 

   
 

Архива вести