српски / english

Радни дан за природу

14. октобар 2016.

У петак, 14.10.2016. године, на станишту гороцвета (Adonis vernalis) у непосредној близини Жабља, са почетком у 10 часова, организовала  се радна акција под називом „Радни дан за природу“. Акцију је организовао Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине у сарадњи са Покрајинским заводом за заштиту природе, Општином Жабаљ и Јавним предузећем „Национални парк Фрушка гора“.

 

Циљ овог радног дана био је уклањање жбунастих врста са станишта гороцвета, чиме се омогућује очување популације ове угрожене врсте у Србији, као и опстанак једног вредног травног, степског станишта. Степе у Војводини нестају због преоравања и обрастања жбунастим врстама, услед нестанка испаше као традиционалног, вековног начина одржавања степских станишта.

 

Окупљање учесника је било на станишту које се налази непосредно уз пут Нови Сад - Зрењанин, код раскрснице старог пута за Жабаљ.

 

Присутнимa на терену se обратиo Александар Андрић, заменик покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине, као и други званичници.

 

 

Текст преузет са сајта www.pzzp.rs

Фото: Мирко Царевић

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

Informator o radu

 

Javne nabavke

 

 

   
 

Архива вести