српски / english

Подела бадњака

05. јануар 2017.

Јавно предузеће „Национални парк Фрушка гора“ и ове године организује бесплатну поделу 3.000 бадњака на Тргу слободе у Новом Саду 6. јануара 2017. године са почетком у 10,00 часова.

Уз присуство званичника из Градске куће бесплатне бадњаке грађанима Новог Сада  поделиће в.д. Директора ЈП „Национални парк Фрушка гора“ Радослав Крунић.

 

Битно је нагласити да је припрема бадњака за све наше грађане већ раније предвиђена у оквиру редовног газдовања храстовим шумама и да ће стручна лица из НП вршити сечу искључиво на оним површинама на којима је по плану предвиђено уклањање храстових стабала, испод далековода или са других узгојних захвата, како не би биле угрожене природне вредности Фрушке горе. На овај начин спречава се бесправна сеча младих храстових изданака, чиме се поготову у овом празничном периоду наноси велика штета шумама Националног парка.

 

Обзиром да је ова наша акција претходних година имала изузетну подршку и интересовање, ове године одлучили смо да акцију спроведемо за све општине са подручја Националног парка на локалитетима Фрушке горе. За општине Беочин, Ириг, Сремски Карловци, Инђија, Рума и Сремска Митровица припремили смо око 12.000 бесплатних бадњака.

 

Подела бадњака на подручју Фруше горе организована је: од вечери 5. јануара са почетком у 21ч па све до јутра 6. јануара до 10ч уз симболичну логорску ватру и присуство представника Јавног предузећа“ НП Фрушка гора“.

 

Сви заинтересовани грађани моћи ће да дођу по свој бадњак у наведеном периоду на један од следећих локалитета на Фрушкој гори који се налазе уз сам пут:

-     Иришки Венац (раскрсница)

-     Змајевац (раскрсница)

-     Лежимирска раскрсница

-     Ердевик (Дивош, рскрсница)

-     Црвени Чот (раскрсница)

 

(За поделу бадњака на подручју НП сви заинтересовани грађани могу се информисати код Руководиоца Надзорне службе НП дипл.инж.шум. Мирослава Јаковачог  путем телефона 064/83 77 071)

 

*НАПОМИЊЕМО ДА ЈЕ У САРАДЊИ СА ПОЛИЦИЈОМ ОРГАНИЗОВАНА СТРОГА КОНТРОЛА НА ПОДРУЧЈУ НАЦИОНАЛНОГ ПАРКА И МОЛИМО СВЕ ГРАЂАНЕ ДА ДОЂУ ПО СВОЈ БЕСПЛАТНИ БАДЊАК НА ЈЕДАН ОД ОРГАНИЗОВАНИХ ЛОКАЛИТЕТА,  ДА НЕ УЛАЗЕ У ШУМУ И НЕ ВРШЕ НЕДОЗВОЉЕНУ СЕЧУ ЈЕР ЋЕ ТАКАВ ПОСТУПАК БИТИ СМАТРАН КРИВИЧНИМ ДЕЛОМ И САНКЦИОНИСАН У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ О ШУМАРСТВУ.

 

Срдачан поздрав и срећни божићни и новогодишњи празници !

 

Ваш НАЦИОНАЛНИ ПАРК ФРУШКА ГОРА

 

 

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

 

Informator o radu

Dokumenti

 

Javne nabavke

 

 

Туристичка карта

 
 

Архива вести