српски / english

23.10.2017.

14. Сусрети гљивара на Иришком венцу

Позивам вас, у име Гљиварског Друштва Нови Сад, да присуствујете нашој 14 годишњој манифестацији "Сусрет гљивара на Иришком венцу" испред старог Информативног центра Националног парка Фрушка гора на Иришком венцу.

Сусрет гљивара ће се одржати 29.10.2017 године (недеља) са почетком у 11ч без обзира на временске прилике. Надамо се, као и увек, доброј посети и добром дружењу са гљиварима из Војводине, Србије и окружења.

Поред изложбе гљива које сакупимо, одржаће се и предавања у сали старог Информативног центра Националног парка Фрушка гора на тему гљива са почетком у 12ч.
Драгиша Савић ће нам причати о Фрушкој гори и заштићеним подручјима НПФГ.
Позвали смо Ибрахима Хаџића и Јелену Вукојевић да нам причају о новој монографији „Звездаче Србије и Црне горе“. Елеонора Бошковић-Чапеља одржаће предавање о заштити гљива.
Такође, имаћете прилику да погледате и изложбу фотографија гљива Фрушке горе Јелене Гајић-Вулић.
Научна секција ГДНС биће са Вама поред микроскопа и гљиварске литературе, а чланови ГДНС поред столова са изложеним самониклим гљивама.

У оквиру манифестације ГДНС 29.10.2017 године у 10ч одржаће се и полагање испита за Звање „Гљивар“ при Миколошко-Гљиварском Савезу Србије.

А на крају традиционални котлићи од самониклих јестивих и лековитих гљива који припрема наша куварска секција на челу са Ђорђем Војновићем. Један котлић са месом а други без. Нема такмичења у кувању, само уживање у конзумацији.

Очекујемо вас на нашој јесењој манифестацији.

Поздрав,
Стеван Балубан
Гљиварско Друштво
Нови Сад
063/502-363

 

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

 

Informator o radu

Dokumenti

 

Javne nabavke

 

 

Туристичка карта

 
 

Архива вести