српски / english

Пожар у НП Фрушка гора

18. март 2017.

У току јучерашњег дана 17.03.2017.год у поподневним часовима букнуо је пожар недалеко од Беочина, у границама Националног парка.
Пожар је захватио 1ха шуме тополе.
Припадници Чуварске службе ЈП "Национални парк Фрушка гора" и Ватрогасне бигаде из Беочина након 3х успешно су угасили пожар који је услед присуства ветра претио да се прошири. Обавештена је полиција а Комисија утврдјује штету.

Захваљујући блиској сарадњи Чуварске службе НП и полиције из Беочина, након брзе реакције и изласка на терен, истрагом је утврдјено да је пожар подметнут а лице за које се сумњичи да је подметнуло пожар биће процесуирано.

У наредном периоду биће појачана контрола на простору НП Фрушка гора од стране Чуварске службе и полиције, а све са циљем превенције неодговорног понасања појединаца и спречавања настанка шумских пожара.

* АПЕЛ *

Јавно предузеће "Национални парк Фрушка гора" апелује на све грађане, да се одговорно понашају у природи јер својим неодговорним поступцима могу изазвати пожаре који одувек представљају велику опасност за шуме.

Како са доласком пролећа следе нагле појаве високих температура као и интензивно обављање пољопривредних радова све је више опасности од настанка шумских пожара. ЈП "Национални парк Фрушка гора" апелује да се не пали ватра неконтролисано при извођењу пољопривредних радова.

Позивамо све еколошке покрете, удружења грађана љубитеља и заштитника природе као и друге невладине организације, да подрже апел и укључе се са нама у оквиру својих надлежности и могућности у заштиту шума од пожара.

 

 

 

 

 

 

 

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

 

Informator o radu

Dokumenti

 

Javne nabavke

 

 

Туристичка карта

 
 

Архива вести