српски / english

1. МАЈ САОПШТЕЊЕ

 

Националони парк Фрушка гора је једно од најомиљенијих излетишта у нашој земљи. Највећи број посетилаца се традиоцинално очекује за време првомајских празника. Овегодине, због дужине трајања празника, очекује се долазак преко 300.000 излетника. Припреме за излетничку сезону отпочеле уређењем свих излетничких локалитета, у сакупљању смећа, кошењу траве, уређењу ложишта, обнављању оштећених и дотрајалих и поставци нових столова, клупа и дечијих игралишта, постављању путоказа као и осталим активностима на пословима заштите и очувања природе. Уређено је преко 50 излетничких локалитета.

Обавештавамо посетиоце Националног парка Фрушка гора да је у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине извршен ТРЕТМАН СУЗБИЈАЊА КРПЕЉА на следећим излетничким локалитетима:

1. Иришки венац
2. Бранковац
3. Андревље
4. Стражилово
5. Краљев извор
6. Поповица
7. Бобелина ливада
8. Борковац
9. Цигански логор
10. Тестера
11. Попов чот
12. Змајевац
13. Широке ледине
14. Јабука
15. Летенка
16. Излетничка места дуж Партизанског пута

У сарадњи са надлежним полицијским станицама свих општина са подручја Фрушке горе, предузете су све потребне активности у обезбеђивању услова максималне безбедности наших посетилаца и несметаног одвијања саобраћаја.
Апелујемо на све наше посетиоце да и сами поведу рачуна о својој безбедности, а посебно о безбедности деце, да се понашају у складу са Правилником о унутрашњем реду ЈП „Националног парка Фрушка гора“, као и основним правилима боравка у природи.
Обезбеђене су вреће за прикупљање смећа и контејнери за њихово одлагање.

Ватра може да се ложи само на за то означеним местима, а користе се дрва која је Национални парк припремио и која ће се налазити поред огњишта. Од изузетне важности је напомена да се ВАТРА НАКОН УПОТРЕБЕ МОРА ОБАВЕЗНО УГАСИТИ.

Није дозвољен улазак нити било каква активност у подручјима ПРВОГ СТЕПЕНА ЗАШТИТЕ која су посебно

обележена.


Овлашћени радници ЈП „Национални парк Фрушка гора“, почев од првомајских празника, наплаћиваће обједињену наплату за улазак у заштићено подручје, ложење ватре и паркирање возила у износу од 150 динара, по возилу за целодневну посету Националном парку. Према Уредби Владе Републике Србије била је могућа појединачна наплата за сваку наведену активност од 120,00 динара.

Очекујемо да сви посетиоци, као и до сада, чувају природу Фрушке горе јер је она наше заједничко национално благо, а да сваки коришћени простор оставе онакав какав би желели да следећи пут затекну.

ВАШ НАЦИОНАЛНИ ПАРК ФРУШКА ГОРА

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

 

Informator o radu

Dokumenti

 

Javne nabavke

 

 

Туристичка карта

 
 

Архива вести