српски / english

11.05.2018.

Међународни дан физичке активности (10. мај)

и Светски дан породице (15. мај)ЈП "Националнинпарк Фрушка гора" и Институт за јавно здравље Војводине у сарадњи са Пењачким клубом „Адреналин“ и Домом здравља „Нови Сад“, а поводом Међународног дана физичке активности (10. мај) и Светског дана породице (15. мај), организује низ активности у суботу 12. маја и недељу 13. маја, 2018. године. Активности се организују у циљу промоције физички активних животних стилова који су доступни свима, а имају и функцију окупљања како породице тако и целе заједнице. 


Програм активности за суботу 12. мај:


- Предавање "Покрени се за здравље - физичка активност као животни стил" у просторијама Пењачког клуба „Адреналин“ (Сутјеска 2, СПЕНС) са почетком у 17:00 часова, на коме ће се организатори и партнери бавити следећим питањима: На које све начине можемо да будемо физички активни? Како да то буду активности које окупљају целу породицу? Зашто је Фрушка гора важна за нас и ми за њу?

 

- Презентација спортског пењања биће организована од 18 до 20 часова (просторије ПК Адреналин), када ће сви пријављени учесници моћи да се окушају у спортском пењању неке од задатих стаза. Због ограниченог места, на презентацији пењања ће моћи да учествују само особе које су се до 11. маја пријавиле путем е-маил-а клуба: оффице@адреналин.орг.рс.


Програм активности за недељу, 13. мај:

 

- Шетња за све генерације на Фрушкој гори: Пењачки клуб „Адреналин“ ће водити шетњу за све заинтересоване са почетком на окретници аутобуса 74, на Поповици, у 11.15 часова. Аутобус 74 полази са главне железничке станице у 10.40х. Рута шетње је Поповица - Поповичко језеро - видиковац Чукала - Перина пећина - Орлово бојиште - Поповица, укупне дужине око 6 км. Шетња је прилагођена за све узрасте и нивое физичке спреме. 

 

Учешће је бесплатно, а потребно је са собом понети освежење и ужину. Повратак за Нови Сад је планиран у 15.55 часова, са окретнице аутобуса 74 на Поповици.
Шетња је прилагођена свим узрастима те позивамо јавност да нам се придружи са својим породицама и пријатељима како би смо заједно обележили Међународни дан физичке активности и Светски дан породице.

 

 

 

 

 

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

 

Informator o radu

Dokumenti

 

Javne nabavke

 

 

 
 

Архива вести