српски / english

13.04.2018.

 Дан заштите природе

Обележен 11.април-ДАН ЗАШТИТЕ ПРИРОДЕ


ЈП"Национални парк Фрушка гора" поводом обележавања 11.
априла организовало је акцију сакупљања не разградивог отпада из природе. Овом приликом сакупљено је 2000 кеса од 120 литара неразградивог отпада.


Сакупљено стакло и метал отпремљени су на депонију од стране комуналне службе општине Ириг, док  су сакупљена пластика, папир и гума достављени у фабрику цемента "ЛАФАРГЕ" у Беочин где ће посебном процедуром бити искориштени као гориво. Учешће у овој акцији узело је преко 300 пријатеља Националног парка заједно са свим нашим запосленим радницима. Захваљујемо се Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине, Покрајинском заводу за заштиту природе, Градској управи за заштиту
животне средине Нови Сад, "ЛАФАРГЕ" фабрици цемента, ЈКП "Чистоћа" Нови Сад, Гљиварском друштву Нови Сад, "АЛТЕКОМ" доо Беочин, Друштву младих истраживача, ПСД "Железничар", „Горском Божуру“, Граду Сремска Митровица, Општинама Ириг, Сремски Карловци и Беочин, свима који су се одазвали нашем позиву и дали свој допринос.

 

Здрава животна средина је основ за очување људске егзистенције и одрживог развоја друштва. Њу чини природа која нас окружује, као и оно што је човек створио користећи науку и технологију како би задовољио своје потребе. Наше потребе су разнолике, расту и непрестано се мењају са развојем технологије. Нажалост, ресурса за задовољење тих потреба је све мање, док је у исто време негативан утицај људи на животну средину све већи. Данашње друштво је у сваком смислу потрошачко: купује се, троши се, баца се, без размишљања и претходне рационализације. Да би се ово променило, потребно је да свако од нас промени своје навике. Зато морамо да знамо, да се информишемо, да се променимо. Ако свако од нас учини мало, то ће за природу значити много. Кренимо заједно на пут одговорности, јер тако чувамо, штитимо и унапређујемо околину, услове за живот људи и опстанак биљног и животињског света.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Button Text

O nama

 

Delatnosti

 

Prirodne vrednosti

 

Kulturne vrednosti

 

Turizam

 

Mapa Fruške gore

 

Galerija

 

Kontakt

 

Linkovi

 

 

Informator o radu

Dokumenti

 

Javne nabavke

 

 

 
 

Архива вести